Αριστείδης Δράγιος

Αριστείδης ΔράγιοςΓεννήθηκε στο ιστορικό χωριό Εμμανουήλ Παππά του ομωνύμου Δήμου Νομού Σερρών το έτος 1937. Απόφοιτος του κλασσικού λυκείου Σερρών και πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Άσκησε δικηγορία επί μια οκταετία στις Σέρρες και κατόπιν διαγωνισμού διορίστηκε το 1971 συμβολαιογράφος Αθηνών. Άσκησε το επάγγελμα του συμβολαιογράφου μέχρι το Μάιο του 2007, οπότε και συνταξιοδοτήθηκε.

Πολυετής και πλούσια η συμμετοχή του σε πολιτιστικού συλλόγους, στους ανέπτυξε έντονη δραστηριότητα και χρημάτισε: Πρόεδρος και Γ.Γ. του Συλλόγου Εμμανουήλ Παππάς Αθηνών, της Σερραϊκής Ένωσης Αθηνών, της Ομοσπονδίας Σερραϊκών Συλλόγων Αττικής (Ο.Σ.Σ.Α), μέλος του Δ.Σ. της Παμακεδονικής συνομοσπονδίας, Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων 37ου Δημοτικού Σχολείου, Γ.Γ. του Συλλόγου γονέων Λεοντείου Πατησίων και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου γονέων Τοσίτσειου-Αρσάκειου Εκάλης και κλασικού λυκείου Αναβρύτων.

Σήμερα είναι Πρόεδρος της Αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας Εμμανουήλ Παππάς, Ταμίας του Δ.Σ. της Ο.Σ.Σ.Α, και Πρόεδρος και Ταμίας του Πανελληνίου Συλλόγου συνταξιούχων Συμβολαιογράφων.